1. Home
  2. Recepten
  3. Oliebollen
  4. Oliebollen

Oliebollen

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2000

Ingrediënten


1 pak oliebollenmix.
Voor de ene helft:2 eetlepels cacao, 2 eetlepels poedersuiker, ons hazelnoten,50 gram rozijnen en krenten.
Voor de andere helft: 1 stevige mango, 1 dl sinaasappellikeur, 50 gram rozijnen.


Verder heb je nodig


Frituurpan, steelpannetje, mixer.


2 variaties op gewone oliebollen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rozijnen laten wellen in de likeur, beetje in laten koken en af laten koelen.
Mango in kleine stukjes snijden.
Van een pak oliebollenmix volgens aanwijzingen op het pak beslag maken. Beslag in tweeen delen. Door de ene helft cacao, gehakte hazelnoten,krenten, rozijnen en suiker mengen. Door de andere helft de gewelde uitgelekte rozijnen en de mango.(als je erg van sinaasappellikeur houdt, kan je het beslag wat droger maken en daar wat van het likeurvocht bij voegen. Vul dan de chocolade oliebollen wel wat aan met water)
2 schalen afgedekt op de verwarming laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing.

Bereidingswijze

Doop 2 grote lepels in het vet en laat daar mee de oliebollen in het vet glijden. Frituur de oliebollen en dien ze op met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van talsemgeest


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van talsemgeest
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top