1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Oliebollen
  6. Oliebollen

Oliebollen

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2000

Ingrediënten


1 kilo tarwebloem
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram gist
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes



Ca. 35 oliebollen (en vele complimenten:-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Los het gist op in het water en meng het kort.
Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand.
Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen.
Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer

Bereidingswijze

Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden!
Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie.
Ververs de olie regelmatig.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top