1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Aubergine

Aubergine

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2000

Ingrediënten 6 personen


Ca. 500 gr. aubergine
1 kopje bakolie
ca. 100 gr. varkensgehakt

Basis
1 theelepel hete boonpasta
2 eetlepels gesneden bieslook
1 eetlepel gesneden gember
1 eetlepel knoflook

Saus
1 1/2 eetlepel sojasaus
3/4 kopje bouillon
1/2 eetlepel suiker
1/2 eetlepel gewone azijn
paar druppels kookwijn of sherry

Indikker
1/2 eetlepel bloem
1 eetlepel water



(met foto) Szechuan keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de aubergine schoon en snij de uiteinden eraf. Snij de aubergine overlangs in ca. 1 cm dikke plakken.

Bereidingswijze

1) Verhit de wok en voeg 1 eetlepel olie toe.
2) Bak het gehakt en voeg de basis toe in de volgorden als in de ingredientenlijst.
3) Leg de aubergine in de wok en voeg de saus toe. Kook 1 minuut.
4) Voeg de indikker toe om de saus te laten indikken. Roer. Leg alles om een schaal.

Serveertip

De aubergines mogen worden gepeld. De olie zal worden geabsorbeerd tijdens het bakken maar daarna de olie druipt ervanaf en kun je de olie verwijderen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hkesta


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hkesta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top