1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Oliebollen.

Oliebollen.

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2000

Ingrediënten


1/2 l. melk
1/2 kg. bloem
30 g. gist
2 soeplepels suiker
2 eieren
1 snuifje zout
poedersuiker


Verder heb je nodig


Frituurpan


Heerlijk om te maken als het buiten koud is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-verwarm de melk lauw
-klop ze onder de gezeefde bloem
-los de gist en de suiker op in een weinig lauwe melk
-voeg dit mengsel ook onder de bloem
-voeg er vervolgens de eierdooiers en het zout aan toe
-klop het eiwit stijf en vouw onder het mengsel
-dek het geheel af met een nette keukenhanddoek en laat rusten voor 30 minuten
-het deeg moet verder rijzen in het vet
-maak het frituurvet heet en schep er het deeg met 2 eetlepels voorzichtig in
-zorg ervoor dat je de lepels met warm water hebt bevochtigd om kleven te voorkomen
-laat de oliebollen bakken tot ze goudbruin zijn en laat afdruipen op keukenpapier
-dien warm op, bestrooi met wat poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top