1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Bolussen

Bolussen

  • Engels, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2000

Ingrediënten 9 personen


30 gr. suiker, 1 1/2 dl. lauwe melk, 15 gr.gist, 225 gr. bloem,mespuntje zout, 30 gr. boter, 30 gr. suiker, 60 gr. krenten en rozijnen.



De Engelse variant

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de krenten en de rozijnen en droog ze goed af.Roer de gist glad met wat lauwe melk

Bereidingswijze

Zef de bloem met het zout, giet het gistpapje in een kuiltje en maak met 30 gr. suiker en de rest van de melk een dik luchtig beslag, sla de deegbal enkele malen zo hard mogelijk op een met bloem bestoven werkblad d9oe het in de kom, dek het af met een vochtige doek en laat het 50 min. rijzen op een echt warme plaats, rol dan het deeg uit tot een dunne langwerpige lap, vermeng de boter met de suiker en de rozijnen en smeer dit op de deeglap, rol de lap op en snijd deze met een met bloem bestoven mes in plakken, leg deze op een beboterd bakblik, laat ze nog 20 min. narijzen en bak de bolussen in een hete oven bij 230 graden in 15 minuten goudbruin, los wat suiker op in warm water en bestrijf de bolussen hiermee.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top