1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette kaas
  4. Raclette Romande

Raclette Romande

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2000

Ingrediënten 4 personen


4 stevige plakken Zwitserse Boeren Raclettekaas (uit rouwe koemelk)
8 gekookte of gepofte krieltjes in de schil
fijne zilveruitjes
fijne augurkjes


Verder heb je nodig


Kleine Ovenschaaltjes of souffleebakjes (1 per persoon)


Een voorgerecht met Zwitserse kaas, dat het zowel goed doet in de warme zomer als de koude winter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pof de krieltjes in zout in de oven.

Bereidingswijze

Vul de souffleschaaltjes met 2 warme (eventueel even in de magnetron)aardappeltjes. Leg er een plak Raclettekaas op, zodat de aardappeltjes geheel bedekt zijn.
Verwarm de over voor op de grillstand op 220 graden.
Grill 5-10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de kaaskorst knapperig. Garneer met augurkje en zilveruitje.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met groene sla ernaast, een plakje ciabatta en een frisse fruitige droge witte bergwijn. (bijvoorbeeld van een gamaret-druif of pinot gris)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ksah


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ksah
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top