1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Hemelse modder
  6. Hemelse Modder

Hemelse Modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gr. boter - 200-250 gr. chocolade - melk - 3 eieren - 75 gr. suiker - 1/4 lit. slagroom (eventueel scheutje - Grand Marnier of Rum of creme de Menthe)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Au bain marie: Smelt de boter en voeg daar de chocolade in stukjes aan toe en laat dit smelten. Klein scheutje melk erbij en doorroeren. Scheutje voor scheutje melk erbij tot je een vloeibare massa krijgt. (eventueel scheutje drank erbij) Splits ondertussen de eieren. Voeg bij de eidooiers de suiker toe en roer dit schuimig. Voeg de dooiers aan de chocolademassa toe. Goed roeren totdat een dikke schuimige massa is ontstaan. Klop het eiwit stijf. Klop vervolgens de slagroom stijf (apart). Laat de chocolademassa afkoelen totdat het niet warm meer aan voelt.

Bereidingswijze

Meng nu het eiwit en de slagroom erdoor. Zo te eten als vla of na een nacht in de koelkast als pudding.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top