1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turdillie

Turdillie

  • Turks,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2000

Ingrediënten 8 personen


Voor de deeg:
---------------
500 gr bloem
1tl gemalen kaneel
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/4 l wijn
8 el olie
frituurvet

verder
----
300 gr honing
1/8 l water


Verder heb je nodig


Frituurpan


Deze turkse oliebollen zijn zeer zoet
maar zeer lekker!!!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

10 min

Bereidingswijze

De bloem in een grote kom doen. In het midden een kuiltje maken en daarin de kaneel, sinaasappelschil, witte wijn en olie doen.
Van buiten naar binnen toe kneden tot een egaal deeg.
uit het deeg op een met bloem bestoven aanrecht cylindervormige rolletjes vormen van 4 cm lengte met een doorsnee van ca 2 cm.
Het frituurvet verhitten tot 180?c (warm)
Hierin de stukjes deeg met ca 5 tot 6 tegelijk in 6 min goudgeel en van binnen gaar bakken.
Met een schuimspaan uit het vet nemen en op huishoudpapier laten uitlekken.
De honing met water in een pannetje goed roerende 10 min laten inkoken.
De gebakken bolletjes er 1 voor 1 doorhalen en met een cocktailprikker eruit nemen. De honing er enigzinds in laten trekken en daarna op een bord laten uitdruipen voor 32 bolletjes.
Een fijn gebak bij koffie of thee of in de avond bij hete punch.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top