1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hemelse Modder

Hemelse Modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2000

Ingrediënten 6 personen


400 gram pure chocolade
10 eieren
50 gram boter
100 gram suiker


Verder heb je nodig


Mixer
pan


Heerlijke chocolademousse zoals je het zelden proeft. even niet aan de lijn denken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het is belangrijk dat je precies de goede volgorde aanhoudt; dan krijg je luchtige mousse; anders zakt hij inelkaar.

1. de tien eidooiers kloppen met de suiker en de boter.
2. de chocolade smelten met twee eetlepels water. (au bain marie of in pannetje)
3. eiwit stijf kloppen in een koude vetvrije schaal.
4. de gesmolten chocolade mengen met het dooiermengsel.
5. het schuim voorzichtig bij het chocolademengsel scheppen.
6. in de koelkast zetten voor minstens twee uur.

Serveertip

- bolletjes chocolademousse met slagroom en witte chocoladekrullen.
- met ijs en chocoladesaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tamara_bk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tamara_bk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top