1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Maiskolf Met Peterselieboter

Maiskolf Met Peterselieboter

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2000

Ingrediënten 4 personen


4 takjes peterselie, 1/2 kleine ui, 75 gr. boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, peper, 1/2 eetl. citroensap, 4 kleine maiskolven.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kopje 3 takjes peterselie zeer fijn knippen. Ui pellen en boven peterselie raspen. In kom boter zacht roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Op aanrecht stuk aluminiumfolie(20 cm x30 cm) uitspreiden. Hierop peterselieboter leggen. Tot rolletje vormen. In koelkast in ongeveer 15 min. laten opstijven. Van maiskolven bladeren en draden verwijderen. Wassen.

Bereidingswijze

In grote pan met ruim water, maiskolven in ongeveer 15 min. gaarkoken. Intussen peterselieboter uit folie rollen. Met nat mes in vier stukken snijden. Maiskolven op 4 bordjes leggen. In elk uiteinde2 houten cocktailprikkers steken. Peterselieboter erop leggen. Garneren met toefje peterselie.

Eetwijze: Maiskolf aan cocktailprikkers vastpakken en mais eraf eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rae


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rae
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top