1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pensee- Gebak

Pensee- Gebak

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2000

Ingrediënten


Deeg: 300gr boter, 150 gr basterdsuiker, 1 ei, wat citroensap, 8 gr zout, 450 gr bloem.
Vulling: 150 gr boter, 400 gr spijs, 3 eieren en frambozen jam.
Afwerking: abrikozen jam.


Verder heb je nodig


Ronde bakvormpjes van ongeveer 3 cm hoog, bijvoorbeeld waar je ook muffins in bakt.
Deegroller, mengkom, steelpannetje, kwastje.


Heerlijk gebakje met amandel vulling (frangipane)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een deeg van bovengenoemde ingredienten.
Maak de vulling: boter luchtig roeren, spijs geleidelijk toevoegen, al kloppend de eieren toevoegen.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot een plak van 2 mm dik en bekleed hier de vormpjes mee.
Doe met een lepel wat frambozenjam op het deeg in de vormpjes. Op de jam smeer je wat frangipane vulling.
Als afwerking wat reepjes deeg van 1 centimeter breed op dit alles leggen.
Bak de gebakjes in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Na het afkoelen uit de vormpjes halen en bestrijken met wat warme abrikozen jam.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veldkamp02


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veldkamp02
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top