1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori

Yakitori

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2000

Ingrediënten 4 personen


600 gr kipfilet
- 6 eetl Japanse sojasaus
- 3 eetl dry sherry
- 6 eetl sake
- 2 theel fijne suiker
- 4 bosuitjes
- 1 groene paprika
- 1 citroen
- witte peper uit de molen
- scherpe mosterd, Grey Poupon


Verder heb je nodig


Houten satestokjes


Yakitori is het bekendste Japanse gerecht dat op houtskool wordt bereid.
In dit recept combineert de zoet-kruidig geroosterde kipfilet goed met de knapperige bosui en paprika

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken.
Kipfilet in stukjes van ca. 2,5 cm snijden.
Satestokjes in koud water leggen.
Bosuitjes en paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca. 2,5 cm. snijden.
Citroen wassen en in partjes snijden.

Bereidingswijze

Aan elk stokje drie stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.
Spiesen met marinade bestrijken en op de barbecue in ca. 10 min. lichtbruin en gaar roosteren.
Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd.

Serveertip

Lekker met een koud (Japans) biertje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top