1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. ceviche peruana

ceviche peruana

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De foto is met mijn webcam op 24/06/2000 genomen, nadat ik het gerecht zelf heb gemaakt!

Bereidingswijze

Doe de vis in een kom en voeg de wijn en het citroensap toe. Laat het 3 uur op kamertemperatuur staan marineren. Doe de uien in een aparte kom. Voeg er 1/2 theelepel zout en het water bij en laat ze 20 minuten weken. Giet het water van de uien, spoel ze onder de koudwaterkraan af en doe ze weer in de kom. Voeg de azijn erbij en laat ze 1 uur weken. Giet het azijnvocht af en meng de uien met de Spaanse pepers, zwarte peper en de rest van het zout. Roer het uienmengsel voorzichtig bij de vis en laat alles nog 2 uur marineren. Zet het daarna 2 tot 3 uur in de koelkast voor het opdienen. kook de aardappelen en de maiskolven en laat ze afkoelen.

Serveertip

Maak de borden op met een bedje van sla, leg de ceviche in het midden en garneer met plakjes aardappel en een halve maiskolf.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manifold


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manifold
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top