1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. "Hemelse modder"

"Hemelse modder"

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-06-2000

Ingrediënten 8 personen


4 blaadjes gelatine
150 gr. suiker
4 eierdooiers
borrelglas sinaasappellikeur
200 gr. pure chocolade
2 eetlepels heet water
3/4 liter slagroom
50 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel kleingehakte pistachenoten


Verder heb je nodig


- mixer
- 2 mengkommen
- steelpan
- schaal


Voor een hemelse afsluiting bij een diner

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water. Roer de suiker door de eierdooiers. Meng er ook de likeur door en klop ze dan schuimig. Smelt de chocolade au bainmarie en schep de gesmolten chocolade door de eierdooiers. Knijp de gelatine goed uit, los hem op in 2 eetlepels heet water en roer de gelatineoplossing door de chocoladecreme. Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanillesuiker. Houd 3 lepels achter. Schep de rest door de creme. Doe de chocolademousse in een schaal en garneer hem met de 3 eetlepels slagroom. Strooi er de pistachenoten over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deenen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deenen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top