1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori

Yakitori

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 4 personen


6 el Japanse sojasaus (kikkoman)
3 el dry sherry
6 el sake (slijter of toko)
2 tl fijne suiker
600 g kipfilet
4 bosuitjes
1 groene paprika
1 citroen
vergemalen peper
scherpe mosterd (Grey Poupon)


Verder heb je nodig


Houten satestokjes
Barbecue


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van 2 en halve cm snijden. Satestokjes in koud water leggen. Bosuitjes en paprika wassen, schoon maken en in stukjes van 2 en halve cm snijden. Citroen wassen en in partjes snijden.

Bereidingswijze

Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen. Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 min. lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd.

Serveertip

Lekker met koud biertje.
Wijntip: Schweigner Gutenberg
P.P. 275 kcal/E 33g/V 9g/Kh 10g.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top