1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. haringsalade

haringsalade

  • Multi-cultureel, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2000

Ingrediënten 10 personen


3 Haringen *500 gr. varkensvlees * 250 gram mager kalfsvlees * 250 gr. mager rundvlees * 1/1 ltr.-glas morellen * 4 grote augurken * 3 grote uien * 3 haringen * 2 dl. mayonaise.


Verder heb je nodig


1 grote schaal die alle ingredienten kan bevatten.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle vleesstukken samen in weinig water gaar koken. Neem ze dan uit de bouillon en laat afkoelen. (de bouillon wordt niet gebruikt: maak deze af op smaak en geef hem als drinkbouillon in koppen). Laat de kersen uitlekken. Snijd de aurgurken in stukjes, schil de uien en snijd deze ebveneens aan stukjes. Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 1 cm. De haring aan stukjes snijden.

Bereidingswijze

Doe de vleesblokjes in de schaal, doe de uitgelekte kersen, de uien en de augurken eveneens in de schaal en giet hierover een halve kop van het kersensap. Meng de massa goed dooreen. Dek de kom met een bord of folie af en zet deze op een koele plaats weg. U moet twee dagen geduld hebben: zolang moet de haringsalade intrekken om tot volle aroma te komen. Doe vlak voor het serveren van de salade de mayonaise erbij, wees echter voorzichtig met de mayonaise, te veel zou de smaak van de haringsla te veel veranderen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grobertje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grobertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top