1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2000

Ingrediënten 4 personen


125 gram pure chocolade, 1 eetlepel suiker, 4 eieren, 1/8 liter slagroom



Een rijke chocolademousse volgens mijn oma's recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de chocolade in stukjes. Scheid de eieren en sla het eiwit stijf en de slagroom bijna stijf.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Klop de eidooiers en de suiker door de chocolade. Blijf kloppen tot het mengsel luchtig en bijna afgekoeld is. Klop dan de slagroom en het eiwit erdoor.

Serveertip

Schenk de vloeibare mousse, alvorens een paar uur te koelen, in kommetjes of glazen en serveer ze later met eventueel met slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicool


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicool
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top