1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori Kip

Yakitori Kip

  • Japans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2000

Ingrediënten


3 eetl sake of droge sherry
1,5 eetl sojasaus
1,5 eetl sesamolie
1,5 eetl vers geraspte gemberwortel
700 gr kipfilet, in stukjes van 3 x 5 cm
8 voorjaarsuien, in stukjes van 5 cm
2 eetl sesamzaad



Japanse hors-d'oeuvre, voor 12 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de sake of droge sherry, sojasaus, sesamolie en geraspte gember. Voeg de stukjes kip toe en laat ze 8 uur of een nacht marineren in de koelkast.
Warm de grill voor op een matige stand.
Laat de kip uitlekken, maar bewaar de marinade. Steek de kip om en om met stukjes ui aan spiesjes. Rol de spiesjes door het sesamzaad en leg ze onder de grill. Rooster de spiesjes 10 minuten; keer geregeld en bedruip met de marinade tot het vlees niet langer roze is.

Serveertip

Serveer de spiesjes direct, voordat het vlees droog wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top