1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Jambalaya.

Jambalaya.

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2000

Ingrediënten


75 g slagers achterham
50 g chorizo
100 g gekookte kipfilet
1 ui
? rode en groene paprika
? kippenbouillontablet
2 el olijfolie
150 g witte en wilde rijst
200 g tomatenblokjes
2 theel cajunkruiden
1 bakje grote garnalen.


Verder heb je nodig


Grote pan.


Lekker eenpansgerecht met rijst, kip, ham, garnalen...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ham in blokjes snijden, evenals kipfilet.
Chorizo in dikke plakken snijden en halveren.
Ui fijnsnipperen, paprika in blokjes snijden, evenals de tomaten.

Bereidingswijze

Kippenbouillontablet oplossen in 2 ? dl heet water.
Olijfolie verhitten in braadpan en ui ca. 2 min. fruiten.
Rijst toevoegen en roeren tot de korrels gaan glanzen.
Tomatenblokjes, cajunkruiden, bouillon toevoegen en geheel ca. 20 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken.
Ham, chorizo, kipfilet en garnalen de laatste 5 min. toevoegen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosbep


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosbep
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top