1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Hongaars, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
zout water
150 half-om-half gr gehakt
1 eidooier
zout, peper
1/2 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels boter
1 liter bouillon
2 paprika's
4 harde paprikaworstjes
cayennepeper
1 bosje peterselie



Hongaars

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.
Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.
Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.
Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top