1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette kaas
  4. raclette maaltijd

raclette maaltijd

  • Regionaal, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2000

Ingrediënten 4 personen


900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.


Verder heb je nodig


Raclette-apparaat (kun je bij sommige kaaszaken huren; hier gaat een heel stuk kaas op wat je verwarmt en waar je de gesmolten kaas vanaf schraapt; racler is Frans voor schrapen), of gourmettoestel met raclettemogelijkheid (boven-en onderwarmte).


raclette maaltijd
raclette maaltijd

Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen onder stromend water schoonboenen en in aluminiumfolie gewikkeld 30 minuten in de oven poffen. Uien in ringen snijden en licht fruiten. Paprika's in reepjes en champignons en tomaten in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Maak de tafel mooi op met alle ingredienten, Plaats het stuk raclettekaas op het apparaat en verwarm het. Vervolgens schraapt iedereen naar behoefte kaas over de lekkere hapjes, bestrooien met versgemalen peper en de kruiden. Kaas regelmatig keren, zodat beide kanten gelijk op gaan. Heb je geen origineel raclette- apparaat, leg dan een plak ontkorste kaas in je pannetje en schuif het onder de warmtebron. Binnen een paar minuten is de kaas warm en gesmolten met een zalig krokant korstje! De Zwitsers schrapen de gesmolten kaas over de gepofte (of gekookte) en in schijven gesneden aardappel. Maar ook met allerlei groenten, vleeswaar of vis is dit heerlijk.


Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Een flesje licht gekoelde Sauvignon Blanc mag hierbij niet ontbreken!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaas_en_deli


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaas_en_deli
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top