1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Haringsalade

Haringsalade

  • Nederlands, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 Hollandse "nieuwe" haring, gefileerd
6 a 8 Gekookte aardappeltjes (krieltjes)
2 Kleine gekookte bietjes
4 Bosuitjes, gesnipperd
6 Eetl. zure room
Enkele druppels limoen of citroensap
Zout
Peper, bij voorkeur uit de pepermolen
Enkele slabladeren
4 Theel. fijngehakte peterselie



De haringsalade is een typisch zomergerecht.Lekker tussendoor of als aanvulling bij een barbeque.
Wanneer de dubbele hoeveelheid wordt gemaakt is dit een prima maaltijdsalade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook van te voren de aardappeltjes, en evt. de bietjes (indien nodig).

Bereidingswijze

Salade:
Controleer de haringfilets op achtergebleven graatjes, verwijder deze (met pincet). Snijd de filets in smalle reepjes.
Snijd de aardappeltjes in plakjes.
Stroop de huid van de bietjes af, snijd de bietjes eerst in dunne plakjes en daarna in dunne reepjes.

Saus:
Klop de zure room in een kom los, en voeg limoen of citroensap en wat zout en peper toe.

Salade
Schep in een kom de helft van de haring, alle reepjes biet en plakjes aardappel luchtig door elkaar. Voeg de saus toe en schep alles nogmaals om.
Beleg bordjes met in stukken gescheurde slabladeren, schep de salade er in het midden op.
Verdeel de rest van de haring over de salades en strooi er dan wat peterselie over.

Serveertip

Geef er sneetjes licht geroosterd witbrood bij, en evt. een schaaltje met boterballetjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmad


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmad
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top