1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. bruiloftsoep

bruiloftsoep

  • Turks, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gr lams of rundvlees
3 el boter
5 el bloem
3 eieren
sap van 2 citroenen
zout
milde paprikapoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het vlees met ruim 1 ltr water aan de kook en trek hiervan in 1 uur een bouillon.
Neem het vlees uit de pan en snijd dit in kleine blokjes.Laat de bouillon afkoelen
Verhit de boter in een pannetje,voeg de bloem toe en roer alles door elkaar.
Giet er na enkele minuten geleidelijk al roerend de bouillon bij.
Laat dit 10 min. zachtjes koken.
Roer de eieren met het citroensap en ruim 1 dl water door elkaar.
Roer er 5 el van de bouillon door.
Voeg het vlees aan de bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het gas uit en roer het eimengsel erdoor
Breng op smaak met zout en paprikapoeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top