1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-12-1999

Ingrediënten


500 gram bloem
50 gram bakkersgist
5 dl lauwe melk
150 ml strohrum (80%)
250 gram krenten/rozijnenmix
50 gram sukade
slaolie
zout


Verder heb je nodig


Frituurpan


Voor ongeveer 20 oliebollen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de krenten en rozijnen en zet ze een dag van te voren in de strohrum te weken.

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gist, die met een beetje lauw melk is opgelost.
Voeg de overige melk toe en maak van de bloem met melk een glad beslag.
Roer dan de krenten/rozijn en de sukade er doorheen, als alles met een houten lepel tot een luchtig beslag en laat het, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats (bij de kachel of in een uitgeschakelde warme oven) gedurende circa 1 uur rijzen.
Verhit de slaolie in een frituurpan of een gewone pan tot ongeveer 180?C en bak hierin de oliebollen bruin.
Leg ze in een vergiet bekleed met keukenpapier om het overtollige vet op te vangen.

Serveertip

Uiteraard met veel poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top