1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen

Oliebollen

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-1999

Ingrediënten 8 personen


5oogr bloem,2 zakjes gedroogde gist (of een pak oliebollenmix,1 ei, 4 en een halve dl melk,zout,1 eetl suiker,250-300 gr vulling naar keuze



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de gist in een grote kom door de bloem.Maak in het midden een kuiltje en breek hierin het ei.Verwarm de melk tot lauwwarmen schenk deze al roerende door de bloem.Voeg het zout en de suiker toe en roer vanuit het midden met de handmixer tot een glad beslag is ontstaan.Voeg de vulling toe en roer deze er met een houten lepel doorheen
Dek de kom af met een doek en laat het beslag circ 1 uur op een warme plaats rijzen.

Bereidingswijze

Bak met behulp van twee lepels (of een ijsbolletjes tang)oliebollen in de hete olie of vet Keer de oliebollen na 3 minuten.en bak ze nog 3 minuten aan de andere kant .Soms draaien ze vanzelf om.
Serveer met poedersuiker.

Vulling variaties:
*100gr krenten 100gr rozijnen,30 gr sukade 1 grote appel
*3 appelen(goudrenetten)raspen met kaneel en citroen
*2 appelen 50 gr grofgehakte hazelnoten
*100 gr rozijnen,1 banaan,gember.

Serveertip

Met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top