1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Aubergine
  5. Gegrilde aubergine
  6. aubergine au gratin

aubergine au gratin

  • Internationaal, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-1999

Ingrediënten 4 personen


2 grote aubergines, olie om ze te bakken, 2 eieren, klein bekertje slagroom, 1/2 theel. zout, zout voor bestrooien van de plakken aubergine, versgemalen peper, 1 kopje (zelfgemaakte) kruidige tomatensaus, 1/2 kopje geraspte kaas, 1/2 kopje broodkruimels, beetje bloem en wat peterselie.


Verder heb je nodig


Je mag natuurlijk tomatensaus uit een fles gebruiken, maar veel lekkerder is een zelfgemaakte saus van verse tomaten.


Nog nooit aubergines klaargemaakt? Proberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kapjes van de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm. Strooi het zout er over en laat minstens 1 uur uitlekken in zeef of vergiet. Spoel het zout er af en droog de plakken met keukenpapier.

Bereidingswijze

Haal de schijven aubergine door de bloem en schud het overtollige er af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 4 of vijf plakken tegelijk aan beide zijden goudbruin. Misschien heb je meer olie nodig, maar dat zie je vanzelf. Vet een lage platte ovenschaal in en leg de plakken hier in. Klop de eieren met de room, de 1/2 theel. zout en wat versgemalen peper. Giet dit er overheen en zet het gerecht in de voorverwarmde oven zo ongeveer 25-30 min. op 180 graden. Schep dan de tomatensaus er over en bestrooi met broodkruimels en kaas. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi bruin is, strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer meteen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker zelf (af)gebakken brood en een salade horen er gewoon bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top