1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori

Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-1999

Ingrediënten 2 personen


400 gram kipfilet,
2 lente-uitjes of 1 dunne prei,
3 eetl. zonnebloemolie,
1/2 theel. Djahe(conimex),
1/2 theel.Djintal(conimex),
1/2 theel.Ketoembar(conimex)
1/2 theel.laos(conimex),
1/2 theel.Serehpoeder,
3 eetl.sojasaus of Ketjap Asin.



Voor je ze opeet nog even dippen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes en de lente-ui of prei in stukjes van ongeveer4 cm.
Rijg de kip om en om met de prei of de lente-ui aan een stokje.
Bestrijk het vlees met de olie.
Bak of rooster de Yakitori in 6 minuten snel bruin.
Maak intussen van de overgebleven ingredienten een sausje.
leg de hete spiesen 1 minuut in dit sausje.
Neem ze eruit en serveer ze met de rest van het sausje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariskavane


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariskavane
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top