1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Venetiaans Gebak

Venetiaans Gebak

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-1999

Ingrediënten 8 personen


200g pure chocolade, 3 soeplepels bruine rum, 100g boter, 50g suiker, 100g gepelde amandelen, 100g Petit Beure,1zakje vanillesuiker.



Chocolade-koek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verbrokkel de koekjes tot grove kruimels.
Breek de chocolade in stukken en laat smelten in een warmwaterbad.
Zet van het vuur en giet de rum, vanillesuiker, malse boter en suiker erbij.
Klop alles krachtig met de garde.
Hak de amandelen grof en verwerk ze samen met de Petit Beure in de chocoladecrime.
Boter een cakevorm van 20cm lang lichtjes in en verdeel er de bereiding i, waarbij u ze aandrukt met de achterkant van een lepel en de bovenkant mooi effen maakt.
Zet 3u in de koelkast en ontvorm op een ijsgekoelde dienschotel.
Snijd het gebak in dikke sneden en dien op.

Serveertip

Serveer daarbij apart Engelse room met amandellikeur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jewel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jewel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top