1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pompoenlasagne met mascarpone

Pompoenlasagne met mascarpone

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2021

Ingrediënten 4 personen


300 g gehakt
1 butternutpompoen
1 wortel (grote)
3 selder stengels
1 aubergine
1 ui
2 knoflook teentjes
250 g mozzarella
16 lasagnevellen
20 cl rode wijn
40 cl bouillon
50 cl passata
2 el olijfolie
peper en zout

Voor de bechamelsaus :
2 eidooiers
100 g mascarpone
75 cl volle melk
60 g boter
50 g bloem
cayennepeper



Pompoenlasagne met mascarpone
Pompoenlasagne met mascarpone

Lekkere herfstlasagne , net iets anders ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de wortel, en de butternutpompoen, en snij vervolgens in stukjes. Spoel de selder en aubergine, en snij in plakjes. Schil de ui en de knoflook en snipper fijn.
2 Doe de olie in een pan, en voeg er de ui en de knoflook aan toe, stoof glazig. Doe er ook de wortel, selder, aubergine en een snuifje zout bij. Laat rustig gaar worden.
3 Doe het gehakt erbij, bak rul. Blus met de rode wijn. Voeg er de bouillon, de passata en de stukjes pompoen aan toe. Roer goed, en laat op een zacht vuur zo'n 50 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
4 Maak de bechamelsaus : Smelt de boter, en roer er de bloem door. Laat kort opbakken en blus met de melk. Blijf roeren, en laat op een zacht vuur indikken.
5 Haal de saus van het vuur en roer er de eidooiers door. Doe er de mascarpone bij en kruid met cayennepeper, peper en zout.
6 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal, en leg er de lasagnevellen op. Lepel er een laagje pompoen-bolognesesaus over. Herhaal tot de saus op is. Bestrooi met mozzarella en schuif 1 uur in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top