1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt

Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2021

Ingrediënten 2 personen


100 gram h.o.h gehakt
100 gram rundergehakt
½ Chinese kool in reepjes gesneden
stuk rode paprika in blokjes
1 teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
3 tl curry madras kruiden ( Jonnie Boer) of kerrie
100 gram champignons schoon in kwarten
1 ruime el tomatenpuree
100 gram licht belegen geraspte kaas
peper en zout naar smaak
300 gram vastkokende aardappelen geschild in plakjes
½ bouillonblokje groente met minder zout


Verder heb je nodig


Hapjespan, snijplank, mes, ovenschaal, pan


Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt

Van onderstaand recept had ik een halve Chinese kool over, die ik graag wilde opwerken. Ben op zoek gegaan om dit restant, dat ruim voldoende is voor ons tweetjes te verwerken. Het recept van Voedzaam en Snel, sprak mij het meeste aan. Toch heb ik een en ander naar eigen smaak aangepast evenals de bereidingswijze.


Oosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groenteOosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groenteEen super snel en gemakkelijk gerecht met veel groente. Kerrie en gehakt een prima combi !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met het beetgaar koken van de aardappelplakjes. Giet af en zet apart.

Verwarm een wok of hapjespan en bak beide soorten gehakt rul. Haal het gehakt uit de pan en zet opzij.

Fruit in het aanhangende vet de ui zachtjes aan. Voeg curry madras ( of kerrie) toe en bak even mee. Dan gaan de Chinese kool, de paprika, knoflook en de champignons en de tomatenpuree erdoor. Bak circa al omscheppend circa 7 minuten.
Als laatste het gehakt toevoegen en alles goed door elkaar husselen. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout uit de molen.


Kwast een ovenschaal dun in en beleg de bodem met de voorgekookte plakjes aardappel. Stort het gehakt groentemengsel erop en bestrooi met licht belegen kaas of kaas naar smaak.

Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en geniet.

Bron

Zie boven. Eigen tekst, foto's en aanpassingen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top