1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Schnitzel
  6. Schnitzel Stroganoff met champignons en cantharellen

Schnitzel Stroganoff met champignons en cantharellen

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gram witte champignons, schoongemaakt in plakjes
150 cantharellen, schoongemaakt in plakjes
2 flinke sjalotjes, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel roomboter
100 ml kalfsfond
1 theelepel Dijon mosterd mild
100 ml crème fraiche
Zout, peper
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder mild
Paar druppels tabasco
Afgestreken eetlepel bloem
3 eetlepels cognac of vieux
Schnitzels
2 (kalfs)schnitzels
2 eetlepels zonnebloemolie
Peper, zout en bloem voor de schnitzel
Plm.60 gram cornichons (kleine augurkjes), klein gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Koekenpannen


Schnitzel met lekkere zelfgemaakte stroganoffsaus
Schnitzel met lekkere zelfgemaakte stroganoffsaus

Boeff Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. De stroganoff  bestaande uit dunne blokjes biefstuk  met een pittige saus, die bestaat uit ui, champignons, bloem, bouillon, smetana (soort zure room) en mosterd.bron?]
In een kookboek van Jelena Ivanovna Molochovets uit 1861 wordt voor het eerst melding gemaakt van een recept genaamd Vlees à la Stroganoff, waarbij de bereidingswijze van de saus op het tegenwoordige recept lijkt. In 1890 werd in Sint-Petersburg een kookwedstijd gehouden waarbij de winnaar stroganoffsaus had gemaakt.
Het recept is vernoemd naar de grafelijke familie Stroganov. Deze familie was tijdens het Keizerrijk Rusland zeer machtig. Ze hebben een groot deel van de verovering van Siberië voor hun rekening genomen. Een verhaal is dat het gerecht ontstaan is tijdens een veldtocht waarbij het 's avonds zo koud was dat de kok het vlees alleen nog in hele dunne plakjes wist te snijden. Het gerecht is mogelijk vernoemd naar Aleksandr Grigorevitsj Stroganov. Hij gaf feestmalen waarop iedereen uitgenodigd was. Het gerecht was eenvoudig te bereiden in grote hoeveelheden en toch lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten in een koekenpan. Paddenstoelen op hoge warmtebron hierin bakken (vocht moet verdwenen zijn en de paddenstoelen gaan bakken). Roomboter toevoegen en de sjalot-snippers even meebakken. Op smaak maken met peper, zout en een paar druppels tabasco.
Strooi er een eetlepel bloem over. Meng alles goed door elkaar. Voeg de kalfsfond en cognac of vieux hieraan toe en laat het een beetje inkoken tot een mooie saus.
Roer de crème fraîche, de mosterd en het paprikapoeder erdoor.
Meng op het laatst de cornichons en de peterselie erdoor.

Kruid de schnitzels met peper en zout en bestrooi de schnitzels aan beide zijden met bloem.
Verhit de olie in de pan en bak de schnitzels aan beide zijden bruin op een hoge warmtebron(plm.2 à 3 minuten aan beide zijden.
Schnitzels opdienen met de saus.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen, aardappelpuree, pasta of rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.

Bron

Aangepast recept : http://www.essen-und-trinken.de/rezept/280227/schnitzel-stroganoff.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top