1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei

Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021

Ingrediënten 2 personen


400 gram spinazie a la crème (ontdooid en uitgelekt)
4 aardappelen(vastkokende), geschild en in plakjes gesneden
2 hardgekookte eieren
2 flinke uien, in halve ringen gesneden
2 eetlepels roomboter
100 ml kookroom
100 gram magere gerookte spekreepjes
50 gram geraspte kaas
zout en peper
nootmuskaat


Verder heb je nodig


Ovenschaal
koekenpan
pan voor de aardappelschijfjes


zalige ovenschotel, snel klaar
zalige ovenschotel, snel klaar
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei

Ik had nog een restant diepvriesspinazie in mijn vriezer, gekocht voor een peuter en een kleuter die bij ons logeerden en geen gewone verse spinazie lusten. Ik had er wat plannen mee, bijvoorbeeld een soepje, tot ik op het recept van Lekker en Simpel stuitte. Ietwat aangepast door gebakken uien op de bodem van de ovenschaal te leggen in plaats van de gebakken uitjes door de spinazie te mengen (ook lekker hoor). De aardappelschijfjes bovenop de schotel en niet onderin de schotel. Verder heb ik het recept gevolgd. We hebben heerlijk gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten totdat ze redelijk zacht zijn. Laat de aardappelschijfjes uitlekken in een vergiet.
Pel de eieren en snij ze in plakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien lichtbruin en zacht.
Verdeel de uienringen over de bodem van de ovenschaal.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin.
Voeg de spinazie a la crème hieraan toe en meng je alles door elkaar.
Laat de spinazie met de spekreepjes een paar minuten zachtjes koken.
Maak de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de spinazie over de uien.
Verdeel hierover de plakjes hardgekookt ei en daarover de aardappelschijfjes
Giet nu plm. 100 ml kookroom over de ovenschotel.
Strooi de geraspte kaas erover..
Zet de ovenschotel plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken uit het koelvak van de supermarkt.

Bron

Aangepast recept van: https://www.lekkerensimpel.com/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top