1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2021

Ingrediënten 4 personen


1 half literblik linzen
4 kippenbouten
2 eetlepels roomboter
3 eetlepels calvados
peper en zout naar smaak
1 eetlepel gedroogde tijm
1 klein laurierblaadje
1 dl kookroom
3 uien, in dunne plakken


Verder heb je nodig


Hapjespan of koekenpan


Kippendij in een heerlijke calvadosroomkaas met gebakken uien. Dat is smullen.
Kippendij in een heerlijke calvadosroomkaas met gebakken uien. Dat is smullen.

De kip wordt gebakken in boter. Daarna gaan (bijna) alle ingrediënten erbij en wordt de kip gaar gesudderd in de clavadosroomsaus.Gegarneerd met heerlijke zacht bruin gebakken uien.
Als ik dit weer maak zal ik de kippendij een dag tevoren marineren in de calvados.  Ik denk dat de smaak dan nog beter tot zijn rect komt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de linzen af en laat de linzen goed uitlekken in een zeef.
Verhit de boter en bak de kip hierin rondom bruin.
Voeg de calvados, zout, peper, tijm, laurierblad, uitgelekte linzen en room toe.
Zet het deksel op de pan en smoor de kip met de linzen in plm. 30 tot 35 minuten heel zachtjes gaar.
Fruit ondertussen de uien in een klontje boter op een lage warmtebron in plm. 15 minuten lichtbruin en zacht.
Leg de kip op een schaal, giet de saus erover en verdeel de uien over de kip..

Serveertip

De volgende keer marineer ik de kip vooraf in de cavados.
Ik gebruik dan ook crème fraîche in plaats van slagroom.
Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.

Bron

Iets aangepast recept van Onno Kleijn, culinair journalist



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top