1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zuurkool
  6. Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2021

Ingrediënten 4 personen


4 grotere vastkokende aardappelen
6 steeltjes bieslook
250 g bereide zuurkool
1 rookworst
1 tl garam massala
½ tl chili vlokken
olijfolie
peper en zout
zure room
grove mosterd



Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst
Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

Als hoofdgerecht of als bijgerecht ... Ook interessant als winter BBQ , maar dan omwikkelen in aluminiumfolie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 185°C.
-Leg de aardappelen op een bakplaat, prik bovenaan gaatjes in de aardappel met een vork of mes. Plaats de aardappelen gedurende 55-60 minuten in de oven of tot je er met een mes kan in glijden.
-Verwarm de zuurkool in een steelpannetje en kruid met garam massala, chilivlokken en een snuifje zout.
-Snijd de rookworst in stukjes of plakjes en bak deze krokant in een scheutje olijfolie.
-Haal de gare aardappelen uit de oven, maak een insnijding in de bovenkant en duw een beetje open.
-Beleg elke aardappel met een beetje zuurkool en gebakken rookworst.

Serveer met een beetje zure room en grove mosterd.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top