1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2021

Ingrediënten 6 personen


2 eetlepels zonnebloemolie
1 dunne prei, in ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
3/4 liter groentebouillon (eventueel runderbouillon)
2 kropjes Romeinse sla, in smalle repen
300 gram diepvries doperwten
1 theelepel suiker
Zout, Peper
gehakte peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas
2 theelepels Rrovencaalse kruiden
Crème fraîche


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer


Franse doperwtensoep met Romeinse sla, crème fraîche en Parmezaanse kaas
Franse doperwtensoep met Romeinse sla, crème fraîche en Parmezaanse kaas
Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas
Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

Franse doperwtensoep gemaakt van diepvriesdoperwten (misschien nog lekkerder met verse doperwten) en Romeinse sla die wordt meegekookt. Je kijgt hierdoor een heerlijke zachte,romige soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten. Prei en knoflook zachtjes bakken tot prei zacht is.
Bouillon, sla, Provencaalse kruiden en doperwten toevoegen en aan de kook brengen.
Plm.15 minuten zachtjes koken tot de erwtjes zacht zijn.
Van het vuur af peterselie toevoegen.
Op smaak maken met suiker, peper en zout.
Soep pureren met de staafmixer.
Serveren met een lepeltje crème fraîche en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertip

Romainesla is een lange krop sla. Romainesla wordt ook wel Romanasla, Romaanse sla of Romeinse sla genoemd.
Romainesla is dé sla in het authentieke recept

Bron

Aangepast recept ?????



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top