1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Uien met honing mosterd van de BBQ

Uien met honing mosterd van de BBQ

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2021

Ingrediënten 4 personen


4 grote uien

VOOR HET OLIE-BOTERMENGSEL:
30 ml olijfolie
30 g boter, gesmolten

VOOR DE MOSTERDSAUS:
50 g dijonmosterd
50 g honing
1,5 theelepel worcestershiresaus
1 tl. chilivlokken
4 takjes tijm


Verder heb je nodig


Metalen saté spiesjes


Uien met honing mosterd van de BBQ
Uien met honing mosterd van de BBQ

Makkelijk en pittig lekker !  SERVEER MET EEN SAPPIGE STEAK VOOR EEN GOUDEN COMBINATIE!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In de keuken:
-Meng in een kleine mengkom de olijfolie en de gesmolten boter.
-Klop in een aparte mengkom Dijon-mosterd, honing, Worcestershiresaus en chilivlokken door elkaar om de mosterdsaus te maken.
-Hak de blaadjes tijm fijn en voeg vervolgens toe aan de mengkom.
-Pel en snijd de uien in plakjes (+/- 2 cm dik) en spies ze op spiesjes met dubbele tanden.
-Bestrijk beide kanten van de uienplakjes met het olie-botermengsel.

Op de barbecue:
-Bereid de barbecue voor op directe warmte, ca. 160 °C.
-Leg de uienspiesjes boven de directe hitte en bak ze ongeveer 5 minuten per kant, draai ze om en bestrijk ze van tijd tot tijd met het olie-botermengsel.
-Bestrijk de bovenkant van de uien met de mosterdsaus en bak ongeveer 2-3 minuten of tot het mengsel begint te borrelen, draai dan de uien om.
-Bestrijk ze nogmaals met de mosterdsaus en bak ze nog een paar minuten tot ze beginnen te karamelliseren.
-Haal de uienspiesjes van de barbecue, leg ze op een bord en bestrijk ze met de resterende mosterdsaus.

Bron

Weber bbq



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top