1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spiraaltaart met aubergine, zoete aardappel en pittige kaas

Spiraaltaart met aubergine, zoete aardappel en pittige kaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2021

Ingrediënten 4 personen


1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg, kant-en-klaar)
1 courgette
1 aubergine
2zoete aardappelen
verse tijm
200 g schapenkaas (harde, of comtékaas)
olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Ronde bakvorm van 24 cm diameter
bakpapier
bakbonen


Spiraaltaart met aubergine, zoete aardappel en pittige kaas
Spiraaltaart met aubergine, zoete aardappel en pittige kaas

=18pxDeze spiraaltaart kun je met verschillende soorten groenten maken, ze is sowieso altijd bijna te mooi om op te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de zoete aardappelen. Schaaf de courgettes, de aubergine en de zoete aardappelen met een mandoline of dunschiller in heel fijne plakken. Snij de kaas in fijne plakjes.
2 Leg het blader- of kruimeldeeg in een ingevette ronde bakvorm van 24 cm diameter, leg er een vel bakpapier op en bedek met bakbonen of droge bonen. Bak het deeg 12 minuten blind, verwijder het bakpapier en de bakbonen, en bak nog 5 minuten.
3 Maak rolletjes van de groenteplakjes en leg die in het midden van het deeg. Leg vanaf het midden naar de randen toe, plakjes groenten en kaas totdat de taartvorm vol is. Besprenkel met olijfolie en kruid met verse tijm, peper en zout.
4 Zet 35 à 40 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top