1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Crunchy kabeljauwburger à la Mexicana

Crunchy kabeljauwburger à la Mexicana

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2021

Ingrediënten 4 personen


4 hamburgerbroodjes
4 eetlepels guacamole
1⁄2 komkommer (in plakjes)
handvol rucola
4 eieren
olijfolie
boter

Voor de visburgers :

700 gram kabeljauw
80 gram panko (+ extra)
1 eetlepel tacokruiden
snuifje cayennepeper
1 ei (groot)
peper
zout



Crunchy kabeljauwburger à la Mexicana
Crunchy kabeljauwburger à la Mexicana

Makkelijk en super lekker deze visburger die je zowel op de BBQ als in de pan kan bereiden , lees wel de nuttige tips....zodat deze burger een TOP succes mag worden ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de kabeljauwfilets in fijne stukjes of blokjes. Doe de vis in een kom en meng er de rest van de burgeringrediënten en wat citroenzeste onder. Laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast (zie tip!). Snij de citroen in partjes en houd apart.

-Maak stevige gehaktballetjes van het vismengsel en vorm ze dan tot een burger. Bestrooi de burgers rondom met een laagje panko voor extra crunchy effect.

-Verhit wat olijfolie in een hete koekenpan. Bak de burgers in enkele minuten gaar. Bak intussen ook de spiegeleitjes gaar in wat boter.

--Snij de broodjes doormidden, besmeer met de guacamole en beleg achtereenvolgens met de plakjes komkommer, de visburger, een spiegeleitje en wat rucola. Geef er nog een draai van de pepermolen over, leg er een citroenpartje bij en serveer meteen.



Serveertip

BBQ-tip:
Ga je aan de slag met de barbecue? Grill deze visburgers dan indirect. Door de panko krijg je dan een krokante korst waardoor je niet direct hoeft te grillen. Leg de burgers op de €koude zone€ van de barbecue en kruid nog even met peper en zout. Sluit vervolgens voorzichtig de deksel en wacht tot de kerntemperatuur 72 graden is.

Tip:
Heb je tijd om de burgers op voorhand te maken? Ideaal! Wanneer je de kabeljauwburgers een paar uurtjes kan laten rusten in de koelkast, worden ze alleen maar steviger en vallen ze niet zo snel uit elkaar (zeker als je ze maakt op de barbecue). Laat de hamburgers ook niet op kamertemperatuur komen voor het grillen, maar leg ze rechtstreeks vanuit de koelkast in de pan of op het rooster.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top