1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gehakt
  6. Chinese aubergine met gehakt

Chinese aubergine met gehakt

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2021

Ingrediënten 4 personen


*400g Chinese aubergine* zie foto en toelichting onderaan
1 el spicy/ hot sojabonenpasta
1 el gedroogde garnalen
2 sjalotjes
2 rode pepers
2 plakjes gember
3 knoflooktenen

Sausmix :
1 el chu hou pasta
1 el chinkiang azijn
1 el shao hsing kookwijn
1 el oestersaus
1 el suiker
1 el maïzena met 2 el water
⅛ tl peper
2 el lichte sojasaus

gehakt :

250g varkensgehakt
¼ tl witte peper
¼ tl zout
¼ tl 5-specerijen poeder
1 tl maïzena vermengen met 1 el water


Verder heb je nodig


Stoompan


Chinese aubergine met gehakt
Chinese aubergine met gehakt
Chinese aubergine met gehakt
Chinese aubergine met gehakt

Lekker pikant Chinees gerecht van aubergines en gehakt dat makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Leg het gehakt in een kom. Voeg de witte peper, zout, 5-specerijen poeder en het maïzenamengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Zet opzij voor ca. een uur.
2 Spoel de gedroogde garnalen af en leg het vervolgens in een bakje met water. Snijd de aubergine door de lengte doormidden en vervolgens snijd je het nogmaals weer door de lengte doormidden. Snijd het daarna in grove stukken. Leg de aubergine in een kom met water en schenk 1 eetlepel azijn bij. Spoel de aubergine na 5 minuten af en smeer vervolgens de aubergine in met een beetje olie.
3 Stoom de aubergine in 8 à 10 minuten zacht.
4 Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom. Zet opzij.
5 Verwarm een koekenpan. Voeg het gehakt toe, blijft constant roeren en omscheppen totdat het gaar is. Voeg daarna de gember, de knoflook en een eetlepel spicy/ hot sojabonenpasta toe. Bak ze voor een minuut mee. Doe de gedroogde garnalen bij en bak ze voor ca. 2 minuten mee.
6 Schenk daarna de sausmix bij met eventueel een beetje water. Voeg de gestoomde aubergine en de gesneden rode pepers toe. Schep alles goed door elkaar. Garneer met de lente-uien.

Serveertip

**De Chinese aubergine is het dunne, lichtpaarse zusje van de bij ons bekendere plompe, donkerpaarse aubergine. Het velletje van deze dunne, lange aubergine is dunner en dus zachter.

Bron

Oriental shop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top