1. Home
  2. Recepten
  3. Tsjechische keuken
  4. Bramboračka (Tsjechische aardappelsoep)

Bramboračka (Tsjechische aardappelsoep)

  • Tsjechisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2021

Ingrediënten 4 personen


€" 4 aardappels
- 1 knol selderij
€" takje verse peterselie
€"gedroogde marjolein
€" 1 ui
€" 2 wortels
€" 2 tenen knoflook
zout
€" 2 lepels olie
€" 2 lepels bloem
€" 1 peterselie
€" 3 lepels paddestoelen (gedroogd of vers)

LET OP: Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt, moet je deze ongeveer een uur laten weken.



Bramboračka (Tsjechische aardappelsoep)
Bramboračka  (Tsjechische  aardappelsoep)

Bramboračka is 1 van de meeste bekendste en populairste soepen in Tsjechie. 
Met vers brood wordt het vaak als večeře (avondeten) gegeten. 
En deze past ook nog eens in een vegetarisch menu!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de groenten (wortelen, selderij, peterselie), aardappelen en champignons schoon en snijd ze in stukken.
* Bak dan een fijngesnipperde ui in een pan met een beetje olie licht aan.
* voeg de 2 eetlepels bloem toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
* Voeg dan 1,5 liter water bij de ui met bloem en blijf goed roeren totdat het gaat koken.
*Voeg nu de gesneden groenten, aardappelen en champignons toe.
* Kook totdat de aardappelen gaar zijn.
* Tenslotte breng je de soep op smaak met de geperste knoflook, zout, marjolein en roer je er de gehakte peterselie erdoor.
*Laat de soep nog even sudderen en haal hem dan van het fornuis.


Lekker als maaltijdsoep met brood!!

Bron

Receptnajidlo.cz



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top