1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Indiase hummus

Indiase hummus

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2021

Ingrediënten 2 personen


175 gram kikkererwten in pot
¼ citroen
1 teen knoflook
4 kardemom zaden
1,5 el knoflookpasta
¼ tl zout
2,5 el water
0,5 el olijfolie
¼ tl kurkuma poeder
4 mini tortilla wraps


Verder heb je nodig


Staafmixer
Hoge kom
Frituurpan
Vergiet
Keukenpapier


Indiase hummus
Indiase hummus

Gefrituurde mini torilla wraps geserveerd met een dip van Indiaanse hummus. Perfect als je geen tijd hebt om een uitgebreide borrel te bereiden, maar wel iets lekker wilt serveren voor het weekend.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de frituur pan volgens gebruiksaanwijzing
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze daarna uitlekken
Pers de citroen uit
Snijd de knoflook fijn
Verwijder de buitenkant van de kardemom zaden fijn
Doe de kikkererwten in de hoge kom
Voeg de citroensap, knoflook, knoflookpasta, kardemom zaden, zout en water toe
Pureer alles met de staafmixer glad
Schep de hummus in de een kom
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met kurkuma poeder voor serveren
Snijd de wraps in vieren
Frituur de wraps stukken ongeveer 3 minuten tot dat de donker worden, keer ze halverwege om
Herhaal dit met de overige wrap stukken
Laat de wraps uitlekker op keukenpapier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top