1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep met notenpesto

Aardappelsoep met notenpesto

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2021

Ingrediënten 4 personen


600 g aardappelen (bloemig)
2 uien
2 preistengels
1 knoflook teentje
1 L groentebouillon
1 el bloem
20 cl room
1 el boter
1 el olijfolie

Voor de notenpesto :
1/2 bosje verse peterselie (grofgehakt)
50 g walnoten (+ extra voor de afwerking)
25 g geraspte parmezaan25 g
5 cl olijfolie
nootmuskaat
peper en zout



Aardappelsoep met notenpesto
Aardappelsoep met notenpesto

=18pxDoor wat pesto toe te voegen aan deze lekkere  soep, krijgt deze nog meer aroma!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Pel en snipper de ui, snij de preiwitten in ringen. Fruit de ui en de prei in de boter, in een grote pan.
2 Bestrooi met de bloem en blus met de bouillon. Doe er de aardappelblokjes bij en kook gaar in ± 20 minuten. Mix de soep, roer er de room door en kruid met peper en zout.
3 Doe de gehakte peterselie samen met de knoflook en de walnoten in een blender. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix fijn. Voeg nu de geraspte parmezaan toe en mix opnieuw. Voeg ten slotte in een straaltje de rest van de olijfolie toe en mix tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en een beetje zout.
4 Serveer de soep in kommetjes, garneer met wat notenpesto en strooi er gehakte walnoten over. Lekker met stokbrood.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top