1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Cake
  6. Cake van opa

Cake van opa

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2021

Ingrediënten 6 personen


5 eieren
200 g boter (zachte + extra)
250 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje bicarbonaat
250 g bloem. (zelfrijzend)
paneermeel



Cake van opa
Cake van opa

=18pxHet gebak uit je herinnering, dat is altijd het allerlekkerste. Probeer dus snel deze cake zoals opa 'm bakte.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren. Smeer de cakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel.
2 Snij de boter in stukken. Doe met de suiker, vanillesuiker en het bicarbonaat in een kom en mix tot een smeuïge massa. Voeg één voor één de eidooiers toe en klop tot een glad beslag. Meng er geleidelijk aan de bloem onder.
3 Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schep in de cakevorm en bak de cake 60 à 70 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is, ontvorm €m en laat afkoelen op een rooster.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top