1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulash
  6. Szekely goulash (Székely Gulyás)

Szekely goulash (Székely Gulyás)

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 pond varkensvlees, en dat mag gerust een beetje vet zijn
- 2 uien, gesnipperd
- olie
- zout en peper
- 1 tl. karwijzaad
- 1 - 2 tenen knoflook
- 1 el. zoet paprikapoeder
- 1 blik tomaten
- 1 pond zuurkool
- 200 gram zure room



Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)
Szekely goulash (Székely Gulyás)

Als je een liefhebber bent van goulash (Pörkölt) en goulashsoep (Gulyás) dan moet je deze variant ook zeker eens een keer proberen. Door de ingrediënten en de hele andere bereidingswijze van zuurkool deed het me een beetje denken aan deze Jota .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een pan. Bak het varkensvlees er snel rondom in bruin. Haal het er weer uit en zet het apart.
- Zet het vuur nu laag. Doe de karwijzaadjes in de pan en bak eventjes tot ze tot ze beginnen te geuren.
- Dan gaat de gesnipperde ui erbij. Rustig glazig laten worden.
- Hak het knoflook ondertussen fijn. Als de uien beginnen te kleuren roer je er het gehakte knoflook door. Laat het nog twee minuutjes meebakken.
- Haal de pan van het vuur en roer er het paprikapoeder door.
- Dan gaat de pan terug op het vuur en gaan meteen de tomaten erbij. Als ze heel zijn maak je ze een beetje stuk met een houten lepel.
- Schep het varkensvlees erdoor, kruid het met zout en peper en breng het opnieuw aan de kook. Laat de goulash een uurtje heel zachtjes stoven.
- Dan kan de (uitgelekte) zuurkool erbij. Laat de Székely goulash nu nog eens een half uurtje pruttelen tot de zuurkool en het vlees zacht zijn.
- Ten slotte roer je de zure room erdoor. Laat de goulash nog even goed doorwarmen.

Bron

Www.ajvar.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top