1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. ZEEUWSE BOLUSSEN

ZEEUWSE BOLUSSEN

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2021

Ingrediënten 8 personen


400 gr bloem
8 gr zout
7 gr gedroogde gist
240 ml melk, lauwwarm
60 gr boter, op kamertemperatuur
15 gr suiker
VOOR AFWERKING
500 gr bruine suiker
1 el kaneel



ZEEUWSE BOLUSSEN
ZEEUWSE BOLUSSEN

#

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingrediƫnten voor het deeg tot een soepel deeg. Kneed dan nog 10 minuten door. Het deeg is vrij plakkerig en gaat daarom het makkelijkst met een mixer met deeghaken. Laat het deeg afgedekt 1 uur staan. Meng de basterdsuiker met de kaneelpoeder. Verdeel dit mengsel over je werkblad. Kneed het deeg nog eens kort en verdeel het in balletjes van +/- 65 gr. Rol ze door een deel van het mengsel en laat 5 minuten rusten. Rol de bolletje vervolgens in het mengsel uit tot strengen van ongeveer 40 cm. Zorg ervoor dat de deeg goed bedekt is met het mengsel. Maak de bolusvorm door in het midden te beginnen met oprollen en de sliert zo verder om zichzelf heen te draaien. Stop de uiteinden onder de bolussen en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de bolussen 1 uur rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven op 250 C en bak de bolussen in 7-9 minuten gaar. Let op dat de los liggende suiker niet gaat karamelliseren, als dat gebeurd zijn de bolussen waarschijnlijk gaar. Neem de bakplaat uit de oven, leg een tweede met bakpapier bedekte bakplaat klaar, leg deze over de bolussen en draai de bakplaten om. Laat de bolussen verder afkoelen.

Serveertip

Besmeren met roomboter.

Bron

Rutger bakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nmousie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nmousie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top