1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Moelleux

Moelleux

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2020

Ingrediënten 4 personen


- 100 g Belgische pure chocolade
- 110 g boter
- 2 volledige eieren
- 2 eierdooiers
- 100 g suiker
- 50 g gezeefde patisseriebloem
- snuifjes zout
- vanille-ijs
- vers rood fruit


Verder heb je nodig


4 metalen serveerringeneen zeefeen spuitzakeen vel bakpapier of een ovenmatje van siliconeneen keukenweegschaaleen mesje


Het recept heet oorpronkelijk "Moelleux die altijd lukt". Nou bij mij dus niet...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het beslag bereiden
100 g Belgische pure chocolade110 g boter
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur.

2 volledige eieren2 eierdooiers100 g suiker
Meng de volledige eieren en de dooiers van de overgebleven eieren met de suiker. Klop het mengsel los met de garde.

50 g gezeefde patisseriebloem
Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt.

snuifjes zout
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag. Roer er een snuifje zout onder.

Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak. Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Bakken en serveren
Warm de oven voor tot 210°C. Hou de bakplaat apart. Bak de moelleux vlak voor het serveren.

Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over. Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken.

Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje.

Snij de top van de spuitzak (en gooi het stukje plastic meteen weg). Spuit porties beslag in de vormpjes. Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag. Het gebak zal rijzen in de oven.

Bak de moelleux 8 (tot max. 10) minuten in de oven op 210 °C. (de baktijd hangt af van het type oven)

Plaats de ring met de moelleux in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!

vanille-ijsvers rood fruit
Serveer de warme mouilleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.

Bron

Https://dagelijksekost.een.be/gerechten/moelleux-van-chocolade-die-altijd-lukt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leppinkj


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leppinkj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top