1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Bergische aardappelsoep met cantharellen en spek een lekkere herfstsoep

Bergische aardappelsoep met cantharellen en spek een lekkere herfstsoep

  • Duits, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui
300 gram aardappelen, kruimige
1 flinke wortel
50 gram knolselderij of 1 stengel bleekselderij
1 dunne prei
10 gram boter
750 ml groentebouillon (van tablet)
1 laurierblad
2 theelepels gedroogde oregano
100 ml room
Peper, zout, nootmuskaat
1/2 theelepel balsamicoazijn
Garnering:
1 witte boterham
1 theelepel boter
Plm. 100 gram cantharellen
40 gram mager gerookt spek, in reepjes
1 eetlepel gehakte bieslook
Zout, peper


Verder heb je nodig


Soeppan
koekenpan
staafmixer


Bergische aardappelsoep met cantharellen en spek een lekkere herfstsoep
Bergische aardappelsoep met cantharellen en spek een lekkere herfstsoep

Deze lekkere romige aardappelsoep is traditioneel in "Het Bergisches Land" (Bergse Land). Dit  is een regio in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen op en langs de rechter Rijnoever op circa 250 tot 500 meter hoogte. De kern bestaat uit de stedendriehoek Wuppertal, Solingen en Remscheid. De soep is zelf vegetarisch. De spek in de topping kunnen vegetariërs weglaten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien, aardappelen, wortel en selderij schoonmaken en in grove stukken snijden.
Prei wassen en in grove ringen snijden.
Lauch putzen, waschen und in grobe Ringe schneiden.
Boter verhitten in een soeppan en daarin de uien, wortel, selderij, prei en aardappelen even aanbakken.
Bouillon, laurier en gedroogde oregano toevoegen en alles aan de kook brengen en plm. 25 tot 30 minuten zachtjes laten koken tot alles goed gaar is.
Laurier verwijderen. Soep pureren met een staafmixer.
Slagroom toevoegen en eventueel nog water mocht de soep te dik zijn.
Soep op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
Garnering
Witte boterham in kleine stukjes snijden.
Boter verhitten in een koekenpan en de broodstukjes knapperig bruin bakken. Uit de pan halen.
Spek in dezelfde pan knapperig bruin bakken.
Cantharellen toevoegen en even meebakken.
Op smaak maken met zout en peper.

Soep nogmaals verwarmen. In kommen of op borden doen en garneren met de broodblokjes, spek, paddenstoelen en bieslook.

Serveertip

Vegetariërs kunnen het spek in de garnering weglaten.

Bron

Https://www1.wdr.de/verbraucher/rezepte/heimathaeppchen/bergische-kartoffelsuppe-mit-pfifferlingen-100.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top