1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ge­gril­de mais met fe­ta

Ge­gril­de mais met fe­ta

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2020

Ingrediënten 4 personen


4 maiskolven
2 el zonnebloemolie
1 tl gerookte-paprikapoeder
10 g verse koriander
1 verse groene jalapeñopeper
1 limoen
100 ml Zaanse mayonaise
75 g feta


Verder heb je nodig


Keukenpapier
grillpan


Ge­gril­de mais met fe­ta
Ge­gril­de mais met fe­ta

De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de maiskolven 5 min. Giet af en dep droog met keukenpapier.

- Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de mais ermee in. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 5 min. rondom goudbruin.

-Snijd ondertussen de koriander fijn.
-Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
-Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
-Meng de koriander, jalapeñopeper en het limoensap met de mayonaise.
-Verkruimel de feta.
-Smeer de maiskolven in met de mayonaise. Verdeel de feta erover, bestrooi met het limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top