1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Italiaanse zoete aardappelsoep

Italiaanse zoete aardappelsoep

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2020

Ingrediënten 4 personen


750 gram zoeteaardappel
1,5 ui
1,5 teen knoflook
1,5 tl tijm
1,5 tl rozemarijn
3 tl basilicum
750 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
1 rode peper ( of halve).
Olijfolie

Voor de afwerking wat kruiden


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekker soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de Zoete aardappel en snij ze in blokjes.
Snipper de ui en snij de knoflook en rode peper fijn.
Giet een scheutje olijfolie in de pan.
Bak de ui, knoflook en de rode peper .
Voeg na 1-3 min de zoete aardappel , bouillon en kruiden toe.
Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 15 min tot
dat de zoete aardappel zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kokosmelk toe.
Soep nog even opwarmen .

Soep serveren in kop , bord of glaasje
Afwerken met kruiden


Serveertip

Erg leuk soepje om te serveren in een klein glaasje

Bron

Krant



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top