1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Soepballetjes

Soepballetjes

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2020

Ingrediënten 2 personen


Klein blokje Italiaanse harde kaas
2 ons rundergehakt
paneermeel (circa 1/4 van gehakt)
teen knoflook
zout, peper
olijfolie


Verder heb je nodig


Kookpan


Deze soepballen werden in groter formaat (golfballen) in een Italiaanse bruiloftsoep gebruikt.
Soep was OK, maar de balletjes ZOOOOOO lekker dat ik ze apart opsla.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook fijn. Rasp de kaas.
Meng het gehakt met de kaas, knoflook en kaas. Voeg circa 1/4 paneermeel toe.
Kneed met zout en peper tot er een samenhangend geheel ontstaat.
Maak kleine balletjes, braad deze in weinig olifolie aan (circa 4 minuten) in een kookpan mooi bruin.

Nu heb je een keuze. Heb je een soep? Kook de balletjes dan nu in je soep. Midellaag vuur, circa 14 minuten voor golfballetjes, korter voor kleinere balletjes.
Geen soep? Kook de balletjes dan in zacht kokend water

Serveertip

Je zou een klein stukje kaas of feta in de balletjes kunnen verstoppen.

Bron

MarleySpoon - deel van recept Italiaanse bruiloftsoep



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van famstam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van famstam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top